Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-05-03@10:06:55 GMT

انحصار صدور مجوزها ۱.۵میلیون شغل را از بین برد

تاریخ انتشار: ۲۹ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۵۸۸۷۷

انحصار صدور مجوزها ۱.۵میلیون شغل را از بین برد

کارشناس اقتصادی گفت: طرح تسهیل برخی مجوزهای کسب و کار، اجازه صدور مجوز را از دست ذینفعانی که به خاطر منافع شخصی خودشان به عمد کارشکنی می‌کردند می‌گیرد و باعث تسهیل در امر صدور مجوزها می‌شود.

به گزارش مشرق، در روزهای گذشته نمایندگان مجلس شورای اسلامی بعد از شنیدن صحبت‌های نمایندگان موافق و مخالف، در نهایت رأی به تصویب طرح «تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار» دادند که این امر باعث ابراز رضایت بسیاری از کارآفرینان، صاحبان کسب و کارها و جوانان گردید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین زمینه صادق علیاری، کارشناس اقتصادی و حوزه کسب و کار گفت: ما شاهد یکی از بزرگترین دستاوردهای مجلس شورای اسلامی در سال ۱۴۰۰ بودیم و حتی به جرأت می‌توان گفت که این طرح بهترین و مهمترین طرحی بود که مجلس شورای اسلامی در سال ۱۴۰۰ تصویب کرده است.

وی در رابطه با چرایی اهمیت این طرح گفت: طبق یک نظرسنجی و یک بررسی که از بین ۹۰۰ پرونده انجام شده، ۵۵ درصد پرونده‌هایی که کارآفرینان مشکلی داشته‌اند؛ در مورد مباحث مربوط به مجوزها بوده است و در کل، نظام مجوزدهی ما در کشور باعث شده که ایجاد شغل و اشتغال قفل شود ومتاسفانه به خاطر این سختگیری‌های بی‌رویه بین ۵۰۰ هزار تا ۱.۵ میلیون شغل از دست برود.

وی در مورد با جزئیات و نکات با اهمیت این طرح گفت: مهمترین حرف و مبحث کلیدی طرح تسهیل مجوزهای کسب‌وکار این است که مجوزها را دو دسته می‌کند، ۱. مجوزهای تأیید محور ۲. مجوزهای ثبت محور؛ که مجوزهای ثبت محور مجوزهایی هستند که هر کارآفرینی در این حوزه‌ها اگر کسب و کاری را آغاز کنند، تنها با مراجعه به سامانه درگاه ملی مجوزهای کشور و ثبت اطلاعات و دادن تعهدهای مربوطه، مجوز این کسب و کار را کسب می‌کند و می‌تواند کار را شروع کند.

علیاری با اشاره به نوع دوم مجوزهای تاییدمحور افزود: در مجوزهای تأیید محور افراد با ورود به سامانه درگاه ملی کسب و کار درخواست می‌دهند که می‌خواهند یک شغل و کسب و کاری را دایر کنند که این کسب و کار در کسب‌وکارهای تأیید محور است و پس از ثبت درخواست آنها، یک گروهی باید بررسی بکنند که آیا به این شخص می‌شود مجوز داد و یا به آن کسب و کار و یا به آن زمین می‌شود مجوز داد یا نه؟

علیاری با اشاره به اینکه دستاورد بزرگ این طرح در مجوزهای ثبت محور هست گفت: ما در این طرح یک سری مجوزهایی را داریم که اگر جوانی نیت کند که شغلی را داشته باشد و کسب و کاری را ایجاد کند، با درج کردن مشخصات و دادن تعهدهای مربوطه داخل سامانه، می‌توانند فعالیتشان را به صورت قانونی آغاز کنند.

وی به مشکلاتی که در گذشته برای صدور مجوزهای کسب و کار بود اشاره کرد و گفت: در گذشته مشکلاتی که ما داشتیم بسیار متفاوت از این بوده و افراد برای گرفتن برخی مجوزهای بسیار ساده باید چندین اداره را سر می‌زدند و از چند جای مختلف استعلام می‌گرفتند و از چندین جای مختلف هم اجازه نامه می‌گرفتند بابت کاری که می‌خواهند انجام دهند، که دردسرهای خاص خودش را داشت و گاهی زمان استعلام و تاریخ انقضای استعلام می‌گذشت و دوباره از اول باید کار خودشان را شروع می‌کردند و این رفت و آمدهای بیخودی و بروکسی‌های بسیار زیاد، مشکلاتی بود که در گذشته وجود داشت.

کارشناس اقتصاد در ادامه گفت: طرح تسهیل مجوز کسب و کارها در آینده باعث رونق کسب و کارهای ثبت محور و در نتیجه ارتقای کیفیت این کسب و کارها می‌شود چون رقابت بیشتر می‌شود.

علیاری گفت: یک مشکل اساسی که در واقع درگذشته وجود داشت بحث این است که برخی مجوزها را ذینفع‌های آن مجوز صادر می‌کردند و ذینفع هم دوست نداشت که مجوزی اضافه بشود و کسی به همکاران خودش اضافه شود چون سود خودش کم می‌شد، اما این طرح اجازه صدور مجوز را از دست ذینفعانی که به خاطر منافع شخصی خودشان به عمد کارشکنی می‌کردند می‌گیرد و باعث تسهیل در امر صدور مجوزها می‌شود.

وی در پایان با ابراز خرسندی نسبت به تغییر دولت و حضور خاندوزی در وزارت اقتصاد گفت: انشاالله با پیگیری‌های وزیر اقتصاد و استفاده ایشان از نیروهای جوان، ما باید وارد فاز عملیاتی و فاز اجرا و پیگیری طرح شویم و باید هرچه سریع‌تر کسب و کارهایی را که می‌توانند به صورت ثبت محور فعالیت بکنند معلوم بشود، که انشاالله بتوانیم تا آخر سال شاهد صدور مجوزهای ثبت محور باشیم و یک قدمی در راستای اضافه شدن مشاغل برداریم.

منبع: مهر

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان مجلس شورای اسلامی فضای کسب و کار جواز کسب کارگردان بیکاری اشتغال وزارت کار مجوزهای ثبت محور مجوزهای کسب برخی مجوزها صدور مجوزها صدور مجوز کسب و کار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۵۸۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجازه فعالیت به ۳ کارخانه سیمان در یک دشت ممنوعه / مجوزهای عجیب دولت بر ضد محیط زیست که در هیچ‌ جای جهان شبیه آن وجود ندارد / نابودی آب و خاک و زمین در نزدیکی تهران (فیلم)

عصر ایران ؛ حسن ظهوری ــ حالا معلوم شده مسئولان برای آن‌که یک کارخانه سیمان دیگر در شهرستان زرندیه و ساوه ساخته شود به اهالی روستای ویدر در این شهرستان دروغ گفتند. چرا که پیش از این بارها روستاییان پرسیده بودند آیا قرار است کارخانه دیگری ساخته شود که گفته بودند نه ولی حالا ساخته شده‌است. آن را در جایی ساخته‌اند که دشت ممنوعه است. شواهد نشان می‌دهد برای گرفتن مجوز ساخت‌اش در طرح ارزیابی زیست محیطی آن عددسازی‌هایی شده و شواهد زیادی از تخلفات گسترده هنگام گرفتن مجوز وجود دارد. اما از همه بدتر جاییست که آن را ساخته‌اند. در یکی از بحرانی‌ترین دشت‌های نزدیک تهران، حالا سه کارخانه سیمان وجود دارد؛ اتفاقی که در هیچ‌جای ایران شبیه آن رخ نداده است.

گزارش را این‌جا ببینید

روستای ویدر حالا در عجیب‌ترین جای ایران واقع شده. اتفاقی که در دشت پیرامون این روستا رخ داده در هیچ‌جای ایران و شاید جهان رخ نداده باشد. کارخانه سیمان ساوه‌ فاصله‌ای با کارخانه سیمان سفید ساوه ندارد. کارخانه تازه تاسیس سیمان سفید فرداد فاصله‌ای با سیمان ساوه ندارد. مابین آن‌ها یک کارخانه تولید آهک هم هست که فاصله زیادی با سه کارخانه سیمان ندارد، و اهالی می‌گویند شب‌ها از آن بوی بدی بلند می‌شود. چهار کارخانه با سطح آلایندگی بالا در جایی که ۱۰‌ها روستا وجود دارد؛ روستای ویدر یکی از آن ۱۰‌ها روستاست و حالا دیگر تحمل اهالی آن تمام شده‌است. مثل تحمل دشت که خیلی وقت است تمام شده و حالا با بحران‌های بزرگ آب و خاک دست و پنجه نرم می‌کند.

معلوم نیست چه کسانی مجوز ساخت کارخانه تازه تاسیس سیمان سفید فرداد را داده‌ است. آن‌چه مشخص است تحت هیچ شرایطی نباید این‌جا ساخته می‌شده‌است. آن‌هم کنار رودخانه ویدر که معمولا فصلی پر آب می‌شود. پل عظیمی که روی آن زده‌اند نشان می‌دهد سیلاب بزرگ به داخل آن می‌ریزد. در طرح ارزیابی زیست محیطی کارخانه تمام اطلاعاتی که درباره این رودخانه داده شده غلط است. اطلاعاتی که به راحتی با یک بازدید از محل قابل راستی‌آزمایی بود.

اما فقط این نیست در خیلی موضوعات زیست محیطی دیگر هم عددسازی شده‌است. مثلا اصلا توجهی به باد قالب که به سمت مناطق روستایی خرقان می‌رود توجهی نشده‌است. و یا فاصله‌ای که کارخانه تا جاده دارد خیلی کمتر از عددیست که در طرح ارزیابی آمده‌است. در حال حاضر تعداد زیادی معدن در همین محدوده فعالیت‌های کارخانه‌های سیمان،‌ فعالند. وقتی در این منطقه حرکت می‌کنید مدام با منظره کوه‌هایی مواجه می‌شوید که تخریب شده‌‌اند. آغاز فعالیت یک کارخانه سیمان دیگر تخریب‌های را دو برابر خواهد کرد؛ خصوصا که برداشت‌‌ها از کوه معمولا با انفجار انجام می‌گیرد، انفجارهایی که پیامد‌های آن خیلی بدتر از آنچه که تا به حال اتفاق افتاده است. انفجارات به راحتی تمام قنات‌هار روستاها را کور خواهد کرد.

روستاییان حتی رئیس سازمان محیط زیست را هم به این‌جا آورده‌اند. آن‌ها به من گفتند سلاجقه با یک بازدید میدانی متوجه تخلفات عجیبی که رخ داده شد و دستور پیگیری داد. دستوری که حتی هنوز یک قدم برای انجام آن گرفته نشده‌است. کارخانه تقریبا ساخته شده و شاید قدم‌های کوچکی برای بهره‌برداری از آن باقی مانده‌استاما نمی‌دانند وقتی از ابتدا این کارخانه با دروغ مسئولان وقت و کتمان آن ساخته شد، حالا کدام وعده را می‌توانند باور کنند. وقتی حتی نمی‌شود باور کرد در یک دشت ممنوعه و بحران زده ۳ کارخانه سیمان مجوز می‌گیرند و در محدوده‌ای بسیار کوچک فعالیت کنند و یک کارخانه آهک هم هوا را بد بو می‌کند. گزارش را حتما ببینید تا بیشتر درباره این تخلف آشکار بدانید.

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: مدیرعامل کارخانه سیمان تهران: نباید هر فعالیت مخرب محیط زیست را تعطیل کرد/ سرطان مردم ربطی به ما ندارد گزارش تصویری و تشریحی از وضعیت کوه بی‌بی شهربانو بر اساس عکس‌های ماهواره‌ای / ببینید برداشت‌ زیاد چه بلایی بر سر کوه آورده (+عکس)

دیگر خبرها

  • همه واحدهای صنفی باید شناسه یکتا دریافت کنند
  • ◄ رفع انحصار ریلی با ایجاد یک نهاد رگولاتوری
  • جنبش دانشجویی آمریکا، بن بست «بایدن» و انحصار شکنی «نسل z»
  • کد یکتا برای واحدهای صنفی اجباری است
  • «شناسه یکتا» در استان سمنان اجباری شد/ اصناف اقدام کنند
  • همه واحدهای صنفی باید کد یکتا خود را دریافت کنند
  • واحدهای صنفی فاقد شناسه یکتا در دریافت خدمات با مشکل روبرو می‌شوند
  • هرگونه جابه جایی دام بدون اخذ مجوز در تربت‌ جام ممنوع شد
  • اجازه فعالیت به ۳ کارخانه سیمان در یک دشت ممنوعه / مجوزهای عجیب دولت بر ضد محیط زیست که در هیچ‌ جای جهان شبیه آن وجود ندارد / نابودی آب و خاک و زمین در نزدیکی تهران (فیلم)
  • قدردانی از وزیر نفت برای ایجاد تحول انقلابی در کوتاه‌ شدن فرآیند دریافت مجوزهای سرمایه‌گذاری